Thursday, January 04, 2007

Apakah kita tidak jemu-jemu mengikut saja?

Sudah lama kita orang Islam menjadi bidak di papan catur musuh kita dan mengikut polisi perancangan penjajah pecah dan perintah (divide and rule) dan hasilnya kita menjadi umat yg lemah dari pelbagai sudut yang saling di permainkan musuh.

Apakah kita tidak jemu-jemu mengikut (atau menjadi pengikut) saja? Kenapa kita tidak berusaha supaya kitalah yang memimpin dunia ini. Jadikan ia sebagai sasaran dan persiapkan usaha kearah itu.

Sesuatu bangsa yang bermaruah, yang betul-betul hebat, tidak wajar mengikut telunjuk MUSUH. Tidak ada masa depan kepada orang yang hanya mengikut saja apa kata musuh.

Dengan Islam yang ada pada kita kita boleh menjadi pemimpin dunia yg ADIL. Cukuplah dengan putar-belit musuh yang selama ini menjadikan kita laksana rajawali dalam sangkar emas.

Kita sewajarnya menetapkan agenda dunia kerana kita lebih tahu makna ADIL.

Tapi semuanya hanyalah ANGAN-ANGAN kalau kita tidak mengamalkan Islam sebagai cara hidup lengkap yang terbaik. Ingat : No East, No West, Islam is the Best Ever....

Kearah Dunia ADIL dan SEJAHTERA melalui Islam.

2 comments:

lidah penghunus said...

assalamualaikum. jemputlah ke http://www.lindunganbulan.blogspot.com/ http://www.karyamuslim.blogspot.com/ dan http://www.dppkkj.blogspot.com/

jiwakitamerdeka said...

Tq.
agar hujungnya....islam menang dan memerintah dunia.
We have to work....